Mr Syms - Jazz

Datum: 28 januari 15:00
Categorieën: muziek, jazz

Mr. Syms is een kwartet dat bestaat uit: 
Hans van Gorp – tenor- en sopraansaxofoon
Jos Groot – gitaar
Oscar Poppe – bas
Mari Spikmans – drums

Mr Syms’ is begin 2017 opgericht door Hans van Gorp. Hij liep al geruime tijd met het idee rond om, na allerlei muzikale omzwervingen, een groep te starten die een mix van bekende en minder bekende jazznummers uit vooral de periode 1950 – 1970 vertolkt. Dat is Mr. Syms geworden, met als repertoire een mix van medium- en up tempo stukken, en een aantal ballads.

Beknopte biografieën van de muzikanten:

Hans van Gorp
Begonnen in 1967 met een opleiding tot klarinettist bij een harmonie wat na een aantal jaren resulteerde in een functie als soloklarinettist. In die periode is de ook interesse in Jazz muziek ontstaan. Switchte mede daardoor naar de tenor saxofoon. Deelname aan een big band, workshops van Niko Langenhuijsen, en de vele jazzsessies in jazzclub Paradox en een jaar aan het Rotterdams Conservatorium legden de basis voor zijn speelvaardigheden op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Hij kreeg meer ervaring door de bands ‘Het ZNWO’ van Niko Langenhuijsen en ‘Spellbound’ een Fusion band. Naast jazz speelde hij in de jaren daarna ook in diverse blues, soul en fusion bands, waarvoor hij ook bij sommige bands de blazerspartijen arrangeerde. Naast Mr. Syms leidt hij ook nog het fusion octet ‘Common Ground’.

Jos Groot
Hij begon met klassiek gitaar, maar vond na een jaar of 8 de harmonieën en ritmes van jazz en Braziliaanse muziek inspirerender. Na enige jaren zelfstudie werd zijn ontwikkeling versneld door studie aan de DJAM in Amsterdam, een particulier opleidingsmuziek voor jazz en lichte muziek. Daar kwamen diverse (zomer)cursussen bij, onder andere bij het Amsterdamse conservatorium. Hij heeft in diverse bands gespeeld, meest jazz, zowel instrumentaal als vocaal, alsmede fusion. Improvisatie is zijn grote uitdaging, waar hij nog jaren mee vooruit kan...

Oscar Poppe
Als zoon van beroeps jazzpianist Lou Poppe was Oscar al jong bezig met muziek maken. Eerst op (bas)gitaar in popbands. Maar toen de jazz bleef kriebelen, stapte hij in 1977 over op contrabas. In de jaren tachtig werkte Oscar als freelance-jazzbassist in en om Amsterdam. Hij speelde met het combo Kees van Lier en met Amerikaanse jazzmuzikanten als saxofonist Tommy Jones (ooit begeleider van Billie Holiday), pianist Burton Green en vibrafonisten Cris Peck en Ray Coyle. Hij speelt het liefst geïmproviseerde muziek, jazz, popfolk, blues, bij voorkeur originals.

Mari Spikmans
Mari is afgestudeerd als klassiek slagwerker. Later is hij lichte muziek gaan studeren, bij o.a. Fred Krens en Henk Zomer. Ook heeft hij een aantal jaren percussie gevolgd. Als uitvoerend muzikant was hij jarenlang actief in verschillende bands, theaterproducties, en dansvoorstellingen. Daarnaast is hij al 40 jaar docent op diverse muziekscholen. Hij heeft een aantal lesmethodes gemaakt, en is verder leider van diverse slagwerkgroepen zowel in de lichte als klassieke stijl. Ook schrijft hij graag voor zijn slagwerkgroepen. Om goed voeling te houden met de muziek waarin hij zich graag begeeft, en de vernieuwingen die zich daar ontwikkelen bij te blijven, is hij een trouwe bezoeker van jazz in Duketown, en North Sea Jazz, en mag ook graag naar clinics van vooraanstaande drummers gaan.

Gratis toegang


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak