Nieuwjaarsviering met monoloog en verhaal

Datum: 20 januari 20:00
Categorieën: theater

Monoloog voor twee - door Karakter
en verhaal door IngerMarlies Leeuwenburgh 

Monoloog: De Sterkste - door Karakter (Marij den Teuling en Elize Jorritsma)
Gebaseerd op De Sterkste, monoloog van August Strindberg 1849-1912
Hoewel deze monoloog stamt uit einde 19e eeuw, is de inhoud nog steeds van deze tijd met herkenbare thema's als jaloezie, angst verlaten te worden, hunkering om bemind te worden. En een vriendschap die er nooit was. Zo herkenbaar en daarom zo mooi om naar te kijken. Je kunt de spanning voelen!

Het stuk bestaat uit een korte explosieve monoloog. De enige monoloog die met twee personen wordt gespeeld. We zien een gesprek van een vrouw tegen de andere, die onophoudelijk zwijgt. Met een dramatische ironie...
De monoloog is nu te zien in de regie van Elize Jorritsma. De sprekende actrice, Marij den Teuling, met als zwijgend doelwit Elize Jorritsma. 

Elize en Marij, kennen elkaar al een paar jaar. Ze bewonderen elkaars werk als regisseur. Beiden zijn ze theatermaker- regisseur. Eindelijk is het tijd om samen een stuk op te pakken en te gaan samenwerken. Met liefde en plezier maken ze ‘de Sterkste’ die rondom de kerstperiode tot zijn glans kan komen. 

Na de pauze vertelt IngerMarlies Leeuwenburgh, al 15 jaar professioneel verhalenverteller, een prachtig verhaal over een meisje, een vrouw, die dwars door alle weerstanden heen voor haar passie blijft gaan. Teer en krachtig, waar, herkenbaar en voor velen zó actueel. 


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak