Laroux

Datum: 10 maart 20:30
Categorieën: muziek

Laroux presenteert in Atelier Winterdijk30b zijn tweede solo programma 'Gekanteld Gras'

Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, met een strootje in zijn mond en muziek in zijn hoofd, beziet Laroux het leven.
Deze ‘pallieter’ brengt  kleine aanstekelijke verhalen van onderweg en kantelt wereldmuziek uit alle windstreken.
De klankkleur van de muziek in deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland, het Vlaanderenland, maar ook diep in de Missisippi-delta.
Gemengd met vleugjes Americana en African high-life music, heeft de voorstelling een pallet van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits en de belgische  troubadour Wannes van de Velde.

Hij wordt deze avond bijgestaan door ‘De Meute’, een vrolijk en bont gezelschap muzikanten: Erik van Es, Peter de Frankrijker, Ad van Emmerik, Baaf Stavenuiter en Wouter Kuyper, allen stuk voor stuk Maitres des Sonneurs.

Gekanteld gras is een voorstelling die je niet meer zal vergeten.

Wees welkom op een bijzondere avond.

 Recensies:

♦♦♦♦ Folkforum:
Laroux is een begenadigd verteller en tekstschrijver en de afwisseling in het repertoire van de zanger getuigd van een open mind.

♦♦♦♦ Musicmaker:
De zagende trekzakken en de vele kleuren in de muziek zetten je aan tot luisteren. Hij is ongekunsteld. Met teksten die vaak een aanklacht zijn tegen onechtheid.

♦♦♦♦♦ New folk sounds:
Laroux heeft met Gekanteld gras een werkstuk neergezet dat volledig uit het hart komt en vele muzikale paden samen laat komen.Hij bewijst zich opnieuw als een kundig tekstschrijver, die een soepel en geloofwaardig taalgebruik hanteert. Zijn nummers blijven in je hoofd spelen.

Entree € 7,50


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak