Gadget

Datum: 02 april 15:00
Categorieën: muziek

Gadget is 4 meiden, 4 stemmige zang, 2 gitaren, 1 basgitaar, 1 piano en 1 cello. Gitaarpop-unplugged is het resultaat. Fijne popliedjes, soms klein en breekbaar, maar soms ook flink wat tempo erin met een mini-rockrandje.

Gadget... Vier enthousiaste meiden met roots in Brabant en Utrecht. Twee zussen en twee nichtjes, maar vooral: vier vriendinnen. Met liefde voor muziek en avontuur! Of het nu het voorprogramma is van Trijntje Oosterhuis of Bertolf, tripjes naar Antwerpen, optredens in Paradiso of op 3FM (de Sandersjow, Ekdom in de Nacht en Stenders Eetvermaak)… Gadget is het liefst onderweg!

Zo huurden de meiden in de zomer van 2010 een busje, regelden een zanginstallatie, namen hun instrumenten en kampeerspullen mee en hadden maar één doel voor ogen: een mini-tour langs de kust in Zuid-Frankrijk. En dat werd een succes! De vier blonde chicks met instrumenten kregen in Frankrijk alles voor elkaar. Echt. Als ze met hetzelfde gemak optredens in Nederland hadden kunnen regelen, waren ze al lang beroemd...
Dus dat smaakte naar meer! Er werden plannen gemaakt om terug te gaan naar Frankrijk. Deze keer stond Parijs op de planning. Hoe gaaf zou het zijn om op een podium te staan met ‘ergens’ die Eiffeltoren op de achtergrond? Ondertussen weten de meiden het, want in mei (2013) traden ze drie keer op in de Franse hoofdstad.

In de zomer van 2016 zochten ze een nieuw avontuur. Deze keer iets dichterbij huis; Texel! In augustus pakte Gadget de boot voor een weekend met 5 optredens op dit fantastische eiland.

Gadget denkt nog steeds met een grote glimlach terug aan die optredens en is klaar (inclusief nieuwe liedjes op de setlist!) voor nieuwe optredens.
Wij hebben er zin in!
Zondag 2 april terug in Atelier Winterdijk30b: Renate Snijders - zang, gitaar, piano; Stefanie Snijders – basgitaar, zang; José van der Wal - gitaar, piano, zang; Marloes van Vugt - cello, zang.

Fotograaf: Joyce Hoedelmans

 


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak